Vés al contingut
Actualitat

Actualitat

Taller a Tribu Fera

Us volem presentar @latribufera un espai a Lleida on els jocs de taula són els protagonistes. Des de la Tribu Fera ofereixen tallers de jocs de taula per a diferents tipus de públic: tallers de 4 a 12 anys, tallers familiars, tallers per al jovent, per a la gent gran, per a persones adultes, per a professionals i assessories en jocs... A part també són expertes en criança conscient.

Projecte Keep Calm

El passat dimecres 8 de març les UEC de Mollerussa i Borges, vam participar de les activitats del Projecte Keep Calm promocionat i impartit per @lleures_qualia.

Jocs de taula com eina educativa

Utilitzar els jocs de taula com una eina educativa és una gran oportunitat fomentar la cohesió de grup, el vincle amb les professionals i les capacitats cognitives. Durant les jornades de convivència entre les UEC de Mollerussa i les Borges Blanques vam poder gaudir de La maleta dels jocs de món, cedit pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Pla d'Urgell.

Xerrada dels Mossos d'Esquadra sobre violència masclista

El passat dia 10 de febrer els i les joves de la UEC de les Borges Blanques van poder participar d'una xerrada sobre la Violència Masclista.

Durant la sessió vàrem reflexionar sobre actituds sexistes que sorgeixen en diferents àmbits, com l'oci nocturn, les classes o el carrer. A partir de vídeos on s'exposa de forma contundent conductes masclistes, el grup va poder opinar de forma activa sobre aquests fets.

Taller de sensibilització i sexualitat

Durant el curs escolar 2022-2023 s'ha dut a terme un taller de sensibilització i sexualitat dirigit per l’Associació Antisida de Lleida. Durant la sessió els i les joves van profunditzar sobre el concepte de la sexualitat. A través de les preguntes de la professional el grup de joves van anar trencant falses creences sobre sexualitat i salut.

Alguns dels temes tractats van ser: 

Taller per treballar l'autoestima i l’autoimatge

A la UEC (Unitat d'Escolarització Compatida) hem fet un taller per treballar l'autoestima i l’autoimatge a l’Oficina Jove de Borges.

En un moment on les xarxes socials, la publicitat i els mitjans de comunicació fomenten complir amb un cànon de bellesa concret i irreal, és important potenciar el pensament crític davant aquest fenomen.

Jornades esportives de convivència

Les UEC de Mollerussa i de les Borges Blanques han organitzat unes jornades esportives de convivència que duraran tot el curs escolar 2023.

Aquest projecte es crea amb l’objectiu d’animar al grup de joves adolescents a practicar altres activitats esportives a les habituals, amb caràcter lúdic i potenciant els valors que té l’esport així com hàbits de vida saludables.

Programa de promoció d’exercici físic destinat a joves

A la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) realitzem l’atenció educativa als alumnes de 3r i 4t d’ESO a través de plans individualitzats de treball, amb els quals es pretén que l’alumnat assoleixi les competències bàsiques que es requereixen per obtenir el títol de Graduat/da en Educació Secundària Obligatòria.

Fem una revista digital

Des de la UEC (Unitat d'Escolarització Compartida) de Tàrrega donem importància al treball transversal i per projectes.

En una de les assignatures troncals: la llengua catalana, es treballen alguns dels continguts a través del projecte "La revista de la UEC". Fem el projecte setmanalment, donant veu a l'opinió dels i les joves, a les seves propostes i a la valoració de les activitats que fan, facilitant la comunicació i el vincle amb els i les joves, el feedback, entre d'altres.

Descobrim recursos de les TIC

Els i les joves del projecte UEC (Unitat d'Escolarització Compartida) de Borges han realitzat una formació en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) amb l'objectiu perquè estiguin actualitzats i adquireixin nous coneixements i competències en l’àmbit digital. 

Un inici de curs amb activitats d’apropament a la comunitat!

Comencem el curs amb activitats d’apropament a la comunitat!

L'equip de professionals de l’Oficina Jove de les Borges Blanques ens han obert les portes! Aquesta oficina informa, orienta i assessora les persones joves en els diferents àmbits de la seva vida. A més, realitzen activitats i xerrades al territori, assessorament laboral, acadèmic i orientació laboral. A la vegada que se’ls proporciona eines i recursos a través de dinamització juvenil i l’apoderament. 

Hem començat les classes aquest 7 de setembre!

Aquest any hem treballat molt per tenir-ho tot preparat per començar aquest curs escolar 2022-2023 a les UEC (Unitat d'Escolarització Compartida).

L'equip educatiu de les UEC ha realitzat una programació molt diversa amb activitats educatives amb col·laboració amb entitats del territori, sortides lúdiques i culturals, tallers pràctics, projectes educatius trimestrals i moltes sorpreses més que anirem destapant durant el curs.

Hackeguem la Covid-19: Tu tens la veu!

Hackeguem la Covid-19: Tu tens la veu!

 

Un grup d'alumnes de les UEC de Tàrrega, Cervera, Mollerussa i Borges Blanques, gestionades per la Fundació Antonio Jiménez, han participat en el 25é Fórum FEDAIA 2021. 

Aquest espai de participació és una Hackatho, amb la conducció de la Fundació per a la Creativació,  i que amb el lema  “Hackeguem la Covi-19: Tu tens la veu”, es proposa copsar l’impacte de la pandèmica en el jovent atès per les entitats membres de la federació.

Escalfant motors per la Hackató!

Escalfant motors per la Hackató!

El grup de joves de la UEC (Unitat d'Escolarització Compartida) de Cervera participaran el pròxim 17 de gener del 2022 a la Hackató de la FEDAIA

Prèviament, aquest mes s'han fet les entrevistes individuals als i les joves participants per poder conèixer les seves opinions.

L'objectiu és donar veu al jovent i escoltar quines són les seves idees per afrontar els reptes de la pandèmia i donar oportunitats perquè puguin fer propostes de millora.

Nou curs escolar de les UEC!

Iniciem les classes aquest 13 de setembre!

Tot preparat per iniciar el nou curs escolar 2021-2022 de les UEC (Unitat d'Escolarització Compartida) el pròxim dilluns 13 de setembre, amb les mesures de seguretat necessàries perquè es pugui començar amb normalitat i així poder dur a terme les activitats programades i poder acompanyar als i les joves en el seu procés de formació.