Què són?
Què són?
Són programes d’atenció educativa per alumnes de 3r i 4t d’ESO que presenten dificultats d’adaptació escolar i que necessiten ajuda per a poder superar-los i/o continuar estudiant.
L’objectiu de les UEC és aconseguir que els i les alumnes assoleixin les competències bàsiques per obtenir el títol de Graduat/da en Educació Secundària Obligatòria i evitar l'abandonament escolar.
Característiques
Característiques
- Una metodologia que motivi la participació activa dels i les alumnes en el seu itinerari educatiu, acadèmic i desenvolupament personal
- Orientació als i les alumnes en els seus projectes de vida, a través de tutories grupals i individuals per dissenyar el seguiment i l’acompanyament durant la seva etapa a la UEC i posteriorment.
- Retornant als i les joves la confiança en les possibilitats d’èxit personal, reforçant els seus aprenentatges i evitant l’abandonament escolar
- Fomentant el compromís d’institucions públiques i privades per l’educació i formació del jovent.
- Treball en xarxa, de proximitat i de col·laboració amb els diferents agents socials del territori.
- Suport, orientació i acompanyament a les famílies
- Grups reduïts i flexibles
- Treball a l’aula: on es treballaran les matèries més instrumentals i competències bàsiques a partir d’una adaptació curricular. Cada alumne disposarà d’un Pla individualitzat a partir del qual se l’avaluarà i es valorarà el seu progrés.
- Treball als tallers: en aquests es desenvoluparà els aprenentatges de caràcter més pràctic relacionat amb les diferents matèries. S’ofereix un ampli ventall de tallers de caràcter professionalitzador.
- Orientació acadèmica i professional per a la continuïtat en la formació reglada o bé per al disseny d’itineraris formatius i professionals. Proporcionant informació a l’alumnat, referent a l’estructura del sistema educatiu obligatori i postobligatori, les competències professionals i la seva acreditació i l’estat actual de les necessitats dels sectors productius i econòmics de l’entorn.
Unitats d’Escolarització Compartida
Unitats d’Escolarització Compartida
La UEC complementa l’escolarització ordinària i esdevé crucial perquè l’alumnat no sigui exclòs del sistema educatiu. Per tant, complementa l’atenció educativa que ofereixen els centres educatius, afavoreix l’assoliment de les competències de l’etapa i vetlla per la continuïtat formativa dels i les alumnes amb una metodologia flexible, pràctica, motivadora i personalitzada per retornar-los la confiança en les possibilitats d’èxit personal.
El perfil d’alumnat són nois i noies amb necessitats educatives derivades de situacions socioeconòmiques i socioculturals especialment desfavorides i/o amb risc d’abandonament escolar prematur.
L’acompanyament i l’acció educativa orientadora esdevé una eina pedagògica per promoure la continuïtat formativa i la prevenció de l’absentisme i l’abandonament escolar amb una perspectiva integradora.
La Fundació gestiona les UEC a les comarques de Lleida (Borges Blanques, Mollerussa, Cervera i Tàrrega) des de l’any 2012.
Com treballem les UEC?
Com treballem les UEC?
Amb el suport de
Amb el suport de