Vés al contingut
Actualitat_Fundació Antonio Jiménez

Actualitat

Projecte: Desconstruint-nos

Ens emociona compartir-vos un tastet del projecte que hem anat realitzant durant el tercer trimestre: Desconstruint-nos. Al llarg del trimestre hem realitzat diverses dinàmiques i activitats amb agents de l'entorn, i hem après, i reflexionat sobre la importància de desafiar els estereotips de gènere i construir una societat més igualitària. Entre les diferents activitats que s’han realitzat destaquem la dinàmica de grup d’autoconeixement i conscienciació del jo, que va consistir a reflectir en una

Projecte Padrines

Durant el segon trimestre a la UEC de les Borges Blanques hem començat el club de lectura amb el llibre Padrines de l'autora Mariona Visa. En aquest llibre l'autora, recopila diferents històries d'entrevistes que va fer a padrines (dones entre 80 i 90 anys) de les comarques de Lleida.

Projecte #emcuidoB

Aquest any, tant a la UEC de Cervera com a la UEC de Tàrrega, hem iniciat un projecte anomenat: #emcuidoB on fomentem l'alimentació saludable i la importància d'aquesta, facilitant a totes i tots els nostres alumnes diàriament, peces de fruita de temporada, també sucs, batuts i llet.

Taller d'emocions

El passat 14 de juny els i les joves de la UEC de Cervera vam anar a fer un taller sobre les emocions que va funcionar molt bé i va ser molt gratificant.

Vam fer una dinàmica sobre emocions i confiança, en què havíem de trobar la manera de cabre tots en dues cadires i, alhora, anar parlant entre nosaltres per intentar no caure a terra. Una dinàmica interessant i diferent per veure quin rol agafava cadascú, quines emocions es generaven, etc.

Projecte intergeneracional

Aquest últim trimestre del curs s’està duent a terme el projecte intergeneracional. L'objectiu del projecte és apropar, al grup de joves, la cultura tradicional i històrica de l'entorn proper, així com reforçar les habilitats relacionals. Per dur a terme el projecte d'una forma més dinàmica i social,  hem iniciat activitats col·laborant amb la Residència L’Onada les Garrigues de les Borges Blanques, i l’Espai Social de Mollerussa (Fundació Catalunya la Pedrera).

Visita a la Ràdio Municipal de les Borges

La veu de l’alumnat de la UEC de les Borges arriba a la Ràdio Municipal

El passat 29 de març el grup de joves va visitar la Ràdio de les Borges Blanques i van participar en el programa Sisde7. Durant el programa, tant els i les joves com les professionals, van explicar què és la UEC i el que ha significat aquest recurs en el seu recorregut acadèmic i personal.

Taller a Tribu Fera

Us volem presentar @latribufera un espai a Lleida on els jocs de taula són els protagonistes. Des de la Tribu Fera ofereixen tallers de jocs de taula per a diferents tipus de públic: tallers de 4 a 12 anys, tallers familiars, tallers per al jovent, per a la gent gran, per a persones adultes, per a professionals i assessories en jocs... A part també són expertes en criança conscient.

Projecte Keep Calm

El passat dimecres 8 de març les UEC de Mollerussa i Borges, vam participar de les activitats del Projecte Keep Calm promocionat i impartit per @lleures_qualia.

Jocs de taula com eina educativa

Utilitzar els jocs de taula com una eina educativa és una gran oportunitat fomentar la cohesió de grup, el vincle amb les professionals i les capacitats cognitives. Durant les jornades de convivència entre les UEC de Mollerussa i les Borges Blanques vam poder gaudir de La maleta dels jocs de món, cedit pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Pla d'Urgell.

Xerrada dels Mossos d'Esquadra sobre violència masclista

El passat dia 10 de febrer els i les joves de la UEC de les Borges Blanques van poder participar d'una xerrada sobre la Violència Masclista.

Durant la sessió vàrem reflexionar sobre actituds sexistes que sorgeixen en diferents àmbits, com l'oci nocturn, les classes o el carrer. A partir de vídeos on s'exposa de forma contundent conductes masclistes, el grup va poder opinar de forma activa sobre aquests fets.

Taller de sensibilització i sexualitat

Durant el curs escolar 2022-2023 s'ha dut a terme un taller de sensibilització i sexualitat dirigit per l’Associació Antisida de Lleida. Durant la sessió els i les joves van profunditzar sobre el concepte de la sexualitat. A través de les preguntes de la professional el grup de joves van anar trencant falses creences sobre sexualitat i salut.

Alguns dels temes tractats van ser: 

Taller per treballar l'autoestima i l’autoimatge

A la UEC (Unitat d'Escolarització Compatida) hem fet un taller per treballar l'autoestima i l’autoimatge a l’Oficina Jove de Borges.

En un moment on les xarxes socials, la publicitat i els mitjans de comunicació fomenten complir amb un cànon de bellesa concret i irreal, és important potenciar el pensament crític davant aquest fenomen.

Jornades esportives de convivència

Les UEC de Mollerussa i de les Borges Blanques han organitzat unes jornades esportives de convivència que duraran tot el curs escolar 2023.

Aquest projecte es crea amb l’objectiu d’animar al grup de joves adolescents a practicar altres activitats esportives a les habituals, amb caràcter lúdic i potenciant els valors que té l’esport així com hàbits de vida saludables.

Programa de promoció d’exercici físic destinat a joves

A la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) realitzem l’atenció educativa als alumnes de 3r i 4t d’ESO a través de plans individualitzats de treball, amb els quals es pretén que l’alumnat assoleixi les competències bàsiques que es requereixen per obtenir el títol de Graduat/da en Educació Secundària Obligatòria.