Celebració del dia contra la violència de gènere i taller de Scrabble

15 Desembre 2014

Dia Internacional per l'eliminació de la violència de Gènere - 25 de novembre

Sota el lema “Estimar no fa mal, viu l’amor lliure de violència” els alumnes de la UEC de Tàrrega varen encapçalar una iniciativa pròpia per commemorar aquest dia.

Els joves van proposar al professorat la realització d’una activitat per conscienciar a la localitat sobre aquesta greu problemàtica. Es va decidir la creació d’una gran pancarta per commemorar la jornada i que aquesta es pengés a un edifici públic, en aquest cas a l’edifici del Patronat de Tàrrega.

UEC Tàrrega Dia Internacional Eliminació Violència Gènere   UEC Tàrrega Dia Internacional Eliminació Violència Gènere

La pancarta va estar penjada al balcó de l’edifici del Patronat de Tàrrega durant una setmana.

Aquesta activitat, s’emmarca dins la programació anual de la UEC sobre violència de gènere i altres tipus de violència. En format de xerrades, ofertes per l’Oficina Municipal d’Escolarització de Tàrrega en col·laboració d’altres entitats, diferents professionals realitzen tallers amb l’objectiu de prendre consciencia sobre el risc, dotar d’habilitats als alumnes per detectar qualsevol tipus de violència i donar eines d’actuació a l’alumnat davant aquestes situacions. 

Jugar a scrabble per millorar l'idioma

Un dels eixos de treball d’una unitat d’escolarització compartida és utilitzar una metodologia que motivi la participació activa de l’alumnat. Els jocs representen, en aquest sentit, una gran eina de treball.

El Pla Comarcal al Suport a l’Eduació del Pla d’Urgell va oferir l’oportunitat de realitzar un taller de scrabble organitzat per la Federació Internacional de Scrabble en Català.

El taller va estar dinamitzat per tres persones del projecte Scrabble Escolar. Al principi de l’activitat van explicar el reglament bàsic per jugar, i a continuació, els estudiants es van dividir en quatre equips formats pels joves i van començar a jugar.

L’ambient durant el taller va ser molt agradable, els joves anaven realitzant jugades sempre assessorats pels experts del projecte. Els alumnes es van mostrar molt participatius i els hi va semblar molt divertida i interessant aquesta proposta. Compartim el vídeo que va realitzar el projecte Scrabble Escolar a la UEC de Tàrrega.

Aprofitem la notícia per agrair a la Federació Internacional de Scrabble en Català que va obsequiar a la UEC amb un parell de jocs de taula. Moltes gràcies!