Vés al contingut
Notícies_Sexualitat_Fundació Antonio Jiménez

Taller de sensibilització i sexualitat

Notícies_Sexualitat_Fundació Antonio Jiménez

Durant el curs escolar 2022-2023 s'ha dut a terme un taller de sensibilització i sexualitat dirigit per l’Associació Antisida de Lleida. Durant la sessió els i les joves van profunditzar sobre el concepte de la sexualitat. A través de les preguntes de la professional el grup de joves van anar trencant falses creences sobre sexualitat i salut.

Alguns dels temes tractats van ser: 

-    Conèixer i revisar quin coneixement tenim del propi cos, així com les funcions de les parts que componen l’aparell reproductor masculí i femení.

-    Promoure que els i les joves puguin incorporar hàbits més saludables que redueixin el risc de contreure el VIH/SIDA, malalties de transmissió sexual (MTS) i/o embarassos no desitjats.

-    Oferir una informació clara i senzilla sobre les formes de transmissió i prevenció del VIH/SIDA i altres malalties de transmissió sexual (MTS).

-    Oferir informació sobre els diferents mètodes anticonceptius i promoure relacions sexuals sanes i igualitàries entre el jovent.

Es van plantejar molts interrogants durant l’activitat, creant moments de debat entre els i les joves, generant un espai d’expressió i aprenentatge actiu.

Des de la Fundació es pretén dotar a l’alumnat de les eines necessàries per poder gaudir de la sexualitat de forma segura, respectuosa i conscient.