Vés al contingut
esc

Jocs de taula com eina educativa

esc

Utilitzar els jocs de taula com una eina educativa és una gran oportunitat fomentar la cohesió de grup, el vincle amb les professionals i les capacitats cognitives. Durant les jornades de convivència entre les UEC de Mollerussa i les Borges Blanques vam poder gaudir de La maleta dels jocs de món, cedit pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Pla d'Urgell.

Els jocs de taula, a part de ser divertits i fer-nos passar bons moments amb els nostres, tenen múltiples beneficis que afavoreixen el desenvolupament psicològic i emocional de les persones. Ajuden a fomentar la socialització i a desenvolupar les habilitats socials que impliquen interaccionar amb la resta de jugadors/es. En aquest tipus de jocs s’han de seguir una sèrie de regles, i això fa que aprenguin a acceptar i a seguir les normes i a prendre consciència dels beneficis de complir-les. A part, el fet de no poder guanyar sempre la partida ajuda a treballar l'emoció de la frustració.

Altres beneficis també serien la capacitat d’anàlisi de la situació, la planificació, la resolució de problemes, la creativitat i la presa de decisions.