Vés al contingut
Notícies_Jocs de taula_Fundació Antonio Jiménez

Jocs de taula com eina educativa

Notícies_Jocs de taula_Fundació Antonio Jiménez

Utilitzar els jocs de taula com una eina educativa és una gran oportunitat fomentar la cohesió de grup, el vincle amb les professionals i les capacitats cognitives. Durant les jornades de convivència entre les UEC de Mollerussa i les Borges Blanques vam poder gaudir de La maleta dels jocs de món, cedit pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Pla d'Urgell.

Els jocs de taula, a part de ser divertits i fer-nos passar bons moments amb els nostres, tenen múltiples beneficis que afavoreixen el desenvolupament psicològic i emocional de les persones. Ajuden a fomentar la socialització i a desenvolupar les habilitats socials que impliquen interaccionar amb la resta de jugadors/es. En aquest tipus de jocs s’han de seguir una sèrie de regles, i això fa que aprenguin a acceptar i a seguir les normes i a prendre consciència dels beneficis de complir-les. A part, el fet de no poder guanyar sempre la partida ajuda a treballar l'emoció de la frustració.

Altres beneficis també serien la capacitat d’anàlisi de la situació, la planificació, la resolució de problemes, la creativitat i la presa de decisions.