Vés al contingut
tu-tens-la-veu.png

Hackeguem la Covid-19: Tu tens la veu!

tu-tens-la-veu.png

Hackeguem la Covid-19: Tu tens la veu!

 

Un grup d'alumnes de les UEC de Tàrrega, Cervera, Mollerussa i Borges Blanques, gestionades per la Fundació Antonio Jiménez, han participat en el 25é Fórum FEDAIA 2021. 

Aquest espai de participació és una Hackatho, amb la conducció de la Fundació per a la Creativació,  i que amb el lema  “Hackeguem la Covi-19: Tu tens la veu”, es proposa copsar l’impacte de la pandèmica en el jovent atès per les entitats membres de la federació.

L'objectiu de l’activitat és donar veu al jovent perquè expliqui quin ha estat l’impacte que els ha causat la Covid-19 i identificar les seves preocupacions per transformar-les en propostes que es puguin elevar a les institucions.

El format de participació que s’ofereix a l’activitat de la Hackathó són entrevistes individuals, el taller de debat i l’espai de cloenda. Als eixos de treball per a les entrevistes individuals i el taller debat s’identifiquen 6 temes: educació, salut mental, oci, entorn digital, família i situació econòmica i laboral. Al voltant de cada eix es debat sobre que els preocupa, que suggereixen i que demanen.

Entre les conclusions exposades pel grup de joves participants destaquem:

  • Han estat clarament conscients de la situació de crisi generada per la Covid-19  i han estat responsables en el compliment de la normativa. Manifesten enuig per haver estat considerats irresponsables i font de contagis.
  • Identifiquen la solitud com a responsable del seu malestar emocional.
  • Accepten haver incrementat l’ús de la tecnologia i les xarxes socials, però fruit de l’avorriment i la solitud.
  • Han manifestat la seva preocupació per la salut dels seus familiars.
  • Manifesten el seu neguit i preocupació per l’impacte negatiu en la situació laboral i econòmica que la pandèmia ha tingut en les seves famílies i que en alguns casos encara no s’ha revertit.
  • Han enfortit la seva voluntat d’estudiar i treure’s l’ESO.
  • Han après a donar valor a les petites coses.
  • Demanen a les institucions claredat i coherència en els seus missatges.

L’acte de colenda de l’activitat ha comptat amb la participació de representants de FEDAIA, entitats membres, representants dels Ajuntaments de les Borges Blanques i Tàrrega i de la Delagació de Govern a Lleida.  L’Aina, en Badr i l’Adam en representació del grup de joves de les UEC han pogut explicar les conclusions i donar la seva opinió sobre la necessitat de promoure la participació de les persones joves en tot allò que els interpel·la directament i com a membres de la societat.