Desenvolupament de competències digitals i pràctica esportiva, un bon exemple a la UEC de Cervera

25 Febrer 2015

Desenvolupament de competències digitals al Punt Òmnia

La idea va sorgir en una de les sessions d’informàtica que els joves realitzen al punt Òmnia de Cervera.

Els alumnes realitzen una hora setmanal d’informàtica a on treballen l’ús de processadors de textos, fulls de càlculs i navegació per Internet, especialment, la cerca d’informació.

En les activitats d’Internet, el tècnic guia al grup presentant diferents webs sobre la història, festes culturals, tradicions i orígens, recursos acadèmics... tant de Cervera com a la comarca de la Segarra.

En una d’aquestes sessions, el tècnic del punt en Josep Lluís Turuguet va mostrar el web Wikiloc, una plataforma col·laborativa a on milions de persones comparteixen amb la resta d’usuaris diferents rutes a l’aire lliure arreu del món.

Fou en aquesta sessió quan sorgí la proposta; analitzar rutes per Cervera, fixar una data i fer-la “in situ”.

Circuit per Cervera pels alumnes de UEC

Foment de la pràctica esportiva a les Unitats d'Escolarització Compartida

Des de les Unitats d’Escolarització Compartida fomentem la pràctica de tot tipus de pràctiques esportives.

La proposta realitzada per part d’un grup d’alumnes va ser la millor manera de combinar la pràctica esportiva amb el desenvolupament de les competències digitals.

La ruta va durar aproximadament una hora, i els 18 punts d’interès del recorregut van ser: sortida a les muralles de Cervera – Monument a la Generalitat – Església de Sant Cristòfol – Carrer Barcelona – Església de Santa Maria – Plaça Major – Carrer Major – Plaça Santa Anna – Escoles - Passeig Balmes – Carrer General Güell – Església de Sant Antoni – Universitat - Carrer Combat – Passeig de l’estació – Dipòsit de l’aigua – Sindicat – les Forques. 

La ruta va demostrar la bona forma física dels participants que completar un recorregut de 5 km. La valoració dels alumnes fou molt positiva, de fet, van proposar tornar a repetir l’experiència en una altre ocasió per una nova ruta.

Agraïm a Josep Lluís Turuguet fer possible aquesta activitat i encoratjar als joves a continuar en la pràctica de l’esport.

Josep Lluis Tècnic Punt Òmnia Cervera amb els alumnes participants a la ruta