Vés al contingut
sin_titulo-1-01.png

El setmanari L’Empordà entrevista a Xavier Laporta, president de Foresterra

sin_titulo-1-01.png


Uns dels objectius del projecte Foresterra és promoure projectes de conservació del patrimoni natural i etnològic de l’Alt Empordà. La recent declaració d’un conjunt de barraques de pedra seca com a Bé Cultural d’Interès Local reforça la importància d’aquests elements culturals i de patrimoni d’arquitectura de la zona.

En aquesta línia, l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós ha demanat a Foresterra la reproducció d’una barraca de pedra seca, en col·laboració del picapedrer Pitu Puig, a l’entrada del municipi; com a símbol indentitari del territori i reclam turístic de la zona coneguda com la Garriga d’Empordà.

Com apunta Xavier Laporta a l’entrevista: “la barraca d’Avinyonet de Puigventós és només una petita part de les actuacions que es duen a terme des de l’entitat; totes elles encaminades a la inserció laboral de joves en risc d’exclusió social, sempre dins dels àmbits relacionats amb el patrimoni natural i etnològic de la comarca”.

Foresterra Inserció Sociolaboral Joves i Recuperació del territori i patrimoni

Altres actuacions que han realitzat Foresterra al territori han estat, la recuperació de l’hort de Mas Magí o l’arranjament dels senders del Parc Natural, recuperant la pedra seca de les carrerades al sender entre Palau Saverdera i Mas Ventós.

Un altre dels aspectes claus del projecte Foresterra és l’atenció al col·lectiu dels joves: “és per un doble motiu: per una banda, és el col·lectiu amb més atur actualment i, per l’altra, els joves acostumen a tenir moltes ganes d’aprendre i iniciativa, actituds bàsiques per les feines a desenvolupar”.

- Feu clic per llegir la notícia completa -



Us convidem a seguir les diferents activitats que es realitzen a Foresterra a la pàgina de Facebook.