Servei d'ensenyament

 Unitats d'Escolarització Compartida

Les Unitats d’Escolarització Compartida són programes d’atenció educativa per alumnes de tercer i quart d’ESO que presenta dificultats d’adaptació escolar.

L’objectiu de les Unitats d’Escolarització Compartida (UEC) és que els alumnes assoleixin les competències bàsiques per obtenir el títol de Graduat/da en Educació Secundària Obligatòria i evitar l'abandonament escolar.

 Com treballen les Unitats d'Escolarització Compartida?

 • Utilitzant una metodologia que motivi la participació activa dels alumnes en el seu itinerari educatiu
 • Orientant als alumnes en el seus projectes de vida, a través de tutories grupals i individuals per dissenyar el seguiment i l’acompanyament acadèmic desenvolupament personal
 • Retornant als joves la confiança en les possibilitats d’èxit personalreforçant els seus aprenentatges evitant l’abandonament escolar
 • Fomentant el compromís d’institucions públiques privades per l’educació i formació dels joves

 

Taller Cuina a l'Espai Social ComunitariTaller Ocupacions Descobrir professionsTaller Creativitat Nova Llegenda de Sant Jordi

Taller de Cuina a l’espai social de Mollerussa – Taller d’Ocupacions, descobrir professions – Taller de Creativitat, la llegenda de Sant Jordi

 Unitats d'Escolarització Compartida a les comarques de Lleida

Fundació Antonio Jiménez ofereix aquest programa d’atenció educativa en forma d’Unió Temporal d’Empreses amb l’organització Formació i Valors. Aquesta oportunitat de col·laboració permet que des de l’any 2012 ambdues organitzacions desenvolupin un model d’intervenció transversal, de proximitat i de qualitat als joves en risc de fracàs escolar a les comarques de Lleida.

El curs 2015-2016 la UTE gestiona les Unitats d’Escolarització Compartida a les següents poblacions:

 • Mollerussa
 • Borges Blanques
 • Tàrrega
 • Cervera

 

 

 Escola Foresterra - Empordà

L’Escola Foresterra neix l’any 2012 a partir del projecte impulsat per l’Empresa d’Inserció Foresterra SCCL i la Fundació Antonio Jiménez amb l’objectiu d’oferir a joves una oportunitat laboral en activitats agrícolesramaderes forestals, així com, nocions en oficis diversos com electricitat, mecànica...

 Itinerari formatiu professionalitzador

L’Escola Foresterra ofereix un itinerari formatiu professionalitzador que consisteix en un període de dos anys en què els alumnes, mitjançant formació pràctica teòrica, adquireixen totes les competències necessàries per la gestió de cicles productius agropecuaris.

Escola Foresterra Itinerari Formatiu

La missió de l’Escola Foresterra consisteix en dotar d’eines bàsiquesinstrumentals professionalitzadores a joves en risc d’exclusió social per tal de millorar la seva ocupabilitat i aconseguir la inclusió laboral en el sector agrícola, ramader i/o forestal, ja sigui des de la contractació en empresa d’inserció, empresa ordinària o l’autoocupació.

La formació es desenvolupa seguint un horari laboral i en un entorn real de treball, a on l’alumnat assumeix part de responsabilitat en el desenvolupament i productivitat de les finques, el bestiar i la maquinària, acompanyats sempre de l’equip educatiu.

 

El projecte Escola Foresterra disposa de les següents instal·lacions espais de formació:

 • Vivenda – Escola
 • Taller : magatzem de maquinària, paller, estables dels cavalls
 • Olivar
 • Vinya
 • Farratges
 • Cereal
 • Hort extensiu
 • Hort intensiu
 • Pastura cobert

 

 Preservació d'oficis i arrelament al territori

L’Escola té també com a objectiu la preservació d’oficis, la recuperació de tècniques coneixements tradicionals en els àmbits ramaders, forestals i agrícoles. L’Escola Foresterra promou projectes de conservació del patrimoni de l’Alt Empordà, com el Parc de Pedra Seca de Comes Tortes, o bé, la col·laboració amb el Monestir de Sant Pere de Rodes per la conservació de l’hort.

A més el projecte educatiu esta vinculat a diferents programes plans mediambientals com és el Parc Agrícola de Vilajuïga que treballen entre altres objectius en la recuperació de l’olivera. L’Escola també participa i col·labora en diferents accions mediambientals en els Parcs Naturals de la comarca com són el Parc Natural del Cap de Creus, el Parc Natural de l’Albera o el Parc Natural dels Aiguamolls.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil, regulat per l'Ordre TSF/289/2016.